Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Kända svenska dansband med frisyrer vi minns

Kända svenska dansband med frisyrer vi minns

  • av
kända svenska dansband

Kända svenska dansband har ofta ikoniska och igenkännbara frisyrer som har blivit en del av deras signaturstil. Dessa frisyrer har inspirerat och influerat dansbandsfans över hela landet. I denna text ska vi utforska några kända dansband och deras karaktäristiska frisyrer som har gjort dem så distinkta. I det här inlägget ska vi kika närmare på  några av de mest ikoniska svallen!

Kända svenska dansband med frisyrer att inspireras av

  1. Vikingarna: Vikingarna var ett av Sveriges mest populära dansband, och deras sångare Christer Sjögren bar en frisyr som blev synonymt med bandet. Med sina karakteristiska lockar och voluminösa hår gav Sjögren en imponerande och uttrycksfull look som kompletterade Vikingarnas energiska framträdanden.
  1. Larz-Kristerz: Larz-Kristerz är ett modernare dansband som har tagit scenen med storm. Deras sångare, Mikael Karlsson, är känd för sin frisyr med kortklippta sidor och längre hår på toppen. Denna stil ger en ungdomlig och trendig look som matchar bandets moderna och energifyllda sound.
  1. Lasse Stefanz: Lasse Stefanz är ett legendariskt dansband med en karriär som sträcker sig över flera decennier. Bandets frontman, Olle Jönsson, har under åren burit en klassisk frisyr med snyggt kammat hår och en sidbena. Denna tidlösa stil ger ett elegant och sofistikerat utseende som passar perfekt till Lasse Stefanzs melodiska och bra danslåtar.
  1. Arvingarna: Arvingarna är ett av alla kända svenska dansband som har vunnit både svenska och internationella musiktävlingar. Deras medlemmar har ofta haft olika frisyrer som uttrycker deras individuella personligheter. Tommy Carlsson är känd för sin korta och uppstoppade frisyr, medan Lars ”Lasseman” Larsson har en längre och lite rufsigare stil. Dessa varierande frisyrer ger en dynamisk och mångsidig look som matchar Arvingarnas eklektiska musikaliska stil.

Kända kvinnliga dansbandssångerskor och deras frisyrer

Den svenska dansbandsvärlden har haft många talangfulla kvinnliga sångare som har satt sin prägel på genren. Dessa sångare har inte bara imponerat med sina röster och musikaliska talang, utan också med sina unika och igenkännbara frisyrer.

Lotta Engbergs ikoniska bob

En sångerska som sticker ut i sammanhanger är Lotta Engberg. Hon är som bekant en av de mest framstående kvinnliga dansbandsångarna i Sverige. Hon är känd för sitt energiska framträdande och sin karaktäristiska frisyr. Lotta har under åren burit olika frisyrer, men en av hennes mest ikoniska är en kortklippt bob-stil med volym på toppen. Denna frisyr ger henne en trendsäker look som passar perfekt till hennes dynamiska scenshow.

Kikki Danielsson, en sångerska som hängt med i sin tid

En annan känd figur bland svenska dansband är Kikki Danielsson, den svenska sångerskan känd för sin livliga personlighet och ikoniska framträdanden, har burit olika frisyrer under sin karriär. Under de tidiga dagarna av sin karriär under 1970-talet bar Kikki Danielsson en kort och lockig frisyr. Senare under 80-talet omfamnade hon en mer polerad look.

Hon bar ofta sitt hår i en snyggt stylad bob eller en kortklippt frisyr. Under senare år har Kikki Danielsson experimenterat med olika längder och stilar. Ibland har hon burit sitt hår i en mjuk och vågig frisyr, medan hon vid andra tillfällen har valt en mer rak och strukturerad look.

Vilken frisyr väljer du att inspireras av?

Sammanfattningsvis har kända svenska dansband genom åren presenterat olika frisyrer som blivit en del av deras karaktär och image. Oavsett om det är lockar, kortklippt hår eller snyggt kammat hår, har dessa frisyrer bidragit till att skapa en unik och igenkännbar stil för varje dansband. Dessa frisyrer har blivit ikoniska och fortsätter att inspirera dansbandsfans runt om i landet.Inspireras du av dansbandssångarnas frisyrer men är rädd att ditt svall inte räcker till. Idag finns det flera lösningar, allt fler väljer den permanenta lösning som hårtransplantation kvinnor och  män innebär.