Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Bra dansbandslåtar – Tips från oss

Bra dansbandslåtar – Tips från oss

  • av
bra dansbandslåtar

Dansband förknippas oftast med sommar och kanske är det för att det brukas dansas på midsommarkvällen. Det har länge varit populärt att dansa till bra dansbandslåtar. Firar du ett traditionellt midsommarfirande brukar det oftast hålla till vid havet. Längtar du efter att svänga loss med håret flygande så kommer det här tips på populära dansbandslåtar. Den populära och klassiska genren har blivit en favorit tack vare dess lagoma takt. Det går att dansa även om du inte kan några danssteg. Här får du tips på bra dansbandslåtar som får håret att flyga. Skall du iväg på en temafest eller bara vill ha mer koll på dansband har du kommit rätt.

Populärt med bra dansbandslåtar i alla åldrar

Här på sajten Sven-Ingvars gillar vi att informera om dansband och låtar. Dansbandslåtar är populära både hos den äldre generationen och den yngre. Det är en speciell genre av musik som berör större delen av befolkningen i Sverige. När de populäraste låtarna i Sverige spelas är dansgolvet oftast fullt med folk. Håret fladdrar i vinden och det är full fart på både äldre och yngre. Vill du ha ett hår som hänger med i svängarna finns hårtransplantation pris som gör att du kan dansa med stolthet. Det är just det som många gillar med dansbandslåtar, att de är så lätta att dansa till. Du kan dansa alltifrån bugg till mer modernare dans. Ja, helt enkelt det du känner för och ibland är det någon annan på dansgolvet som kan lära dig några danssteg. Det är många som tycker om att det är så pass lätt. Dansbandslåtar har en härlig och glad melodi som gör att du själv blir glad.

Bra danslåtar på topplistan

En av de mest klassiska och populäraste låtarna är Leende guldbruna ögon från dansbandet Vikingarna. Ingen lär ha missat denna låt då den fortfarande spelas på radio. Trots sina år på nacken behåller den sin plats på topplistan när det kommer till dansbandslåtar. En annan låt som får håret att flyga hos de flesta är låten Jag vill vara din (Margareta). Det finns många klassiker att dansa till. Andra populära låtar är Inget stoppar oss nu  av Black Jack, Gråt inga tårar av Thorleifs och Kom hem av bandet Barbados. I Melodifestivalen brukar det vara en hel del bra dansbandslåtar som spelas. Letar du efter nya lite mer modernare låtar är ett tips att kika på det programmet.

Populära dansband

Många dansband åker även på turneer över hela Sverige. Då har du chans att dansa till populära låtar live. De flesta band besöker även olika campingar då och då. Det är svårt att säga vilka låtar som ingår i topp 10. Bandet Vikingarna har skapat många favoriter genom åren. En av dessa är Tiotusen röda rosor som ofta spelas än idag. Det har dock kommit fram uppgifter att flera dansband funderar på att lägga ner. Då är det tur att de allra populäraste dansbandslåtarna finns på CD och på nätet. Du kan därmed lyssna på bra dansbandslåtar när du är hemma likaväl som när du är på dansgolvet. Perfekt om du vill öva in dansstegen.