Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Sven Ingvars turné 2021 – hur är statusen?

Sven Ingvars turné 2021 – hur är statusen?

  • av
Rockman with the Guitar

Det finns hopp om att Sven Ingvars turné 2021 faktiskt blir av. Pandemiläget i världen har förbättrats och restriktionerna har lättats upp lite. Förhoppningsvis innebär det också att våra älskade dansband kommer ut på vägarna och i alla fall kan genomföra några mindre turnéer under sommaren och den kommande hösten. Vi är många som längtar efter dans och musik!

Få svenska dansband har rönt så mycket framgångar och varit aktiva så länge som Sven-Ingvars har varit. Och det är inte många dansband som kan stoltsera med en lika trogen fanskara som pöjkarna från Värmländska Grums.

Dansbandsveckan i Malung

Sven Ingvars och Dansbandsveckan i Malung hör liksom ihop. Många av oss dansbandsälskare är det som har packat bilen och boka hotellrum i eller i närheten av Malung för att få se våra favoritband på scenen och gunga med i de välkända låtarna.

Nästan lika känd som Dansbandsveckan i Malung är Fryksdalsdansen i Sunne där Sven Ingvars självklart också har spelat. Var skulle ett dansband från Värmland spela om inte på det som nästan kan räknas som hemmaplan i Sunne?

Sven Ingvars turné 2021 – vad ska du tänka på?

Om du planerar att köpa till biljetter till den kommande turnén är det några saker som du behöver tänka på innan du bokar dina biljetter:

  • Var ute i god tid för antalet biljetter är starkt begränsade
  • Var beredd på att sitta ner hela spelningen, restriktionerna kan gälla även i höst
  • Välj en ort så nära dig som möjligt, så blir allt enklare

Vad kan vi förvänta oss av årets turné?

Det finns fortfarande en viss risk för att hela eller delar av Sven Ingvars turné 2021 blir inställd eller uppskjuten. Men även om så blir fallet är det vanligtvis då att biljetterna går att boka om eller så betalar arrangören tillbaka pengarna.

Vi hoppas alla på att vi så snart som möjligt ska kunna ta på dansskorna igen och besöka alla dansfestivaler och spelningar som lockar. För vad är en sommar utan dansband? Troligen detsamma som en sommar utan en husvagnssemester för en campingfantast. Många väljer dessutom att kombinera de båda.