Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Sven-Ingvars musik – kända och mindre kända hits!

Sven-Ingvars musik – kända och mindre kända hits!

  • av
Sven-Ingvars musikhäfte

Sven-Ingvars är ett av Sveriges mest folkkära dansband och de har släppt en rad skivor genom åren. De har spelat tillsammans sedan 1956 och har hunnit med hur mycket som helst. Det kan du tänka på nästa gång du sitter och lyssnar på Sven-Ingvars musik. ”Fröken Fräken” är kanske en av deras kändaste låtar. Den gick direkt in som etta på Svensktoppen en gång i tiden.

Sven-Ingvars kändaste låtar

När man talar om Sven-Ingvars musik brukar man tänka på några av deras kändaste låtar. Utöver ”Fröken Fräken” som nämndes ovan har de även gjort ”Jag ringer på fredag” och ”Två mörka ögon”. Det är båda Sven-Ingvars låtar som låg på Svensktoppen i flera veckor när de släpptes. Förr i tiden innan strömningstjänster som Spotify lanserades var det en måttstock för många band. Det gällde speciellt för dansband som stod för mycket av svensk musik.

Även om de inte spelar lika ofta är de fortfarande populära hos många svenskar, särskilt den äldre generationen. Anders Nilsson skriver bok om Sven-Ingvars där du kan läsa mer om deras framgångar. De har trots allt spelat i över 50 år och har mycket att berätta om sin tid som band.

Sven-Ingvars musik lever kvar

Det är ingen tvekan om att Sven-Ingvars musik lever kvar. Även om dansband kanske inte är lika stort bland de yngre generationerna finns det fortfarande en efterfrågan. Många föräldrar och äldre spelar Sven-Ingvars för sina barn vilket gör att musiken inte försvinner. Dansband är dessutom något väldigt svenskt som säkerligen kommer uppskattas i generationer framöver. Dock lyssnar vi på musiken på ett annat sätt idag än vad vi gjorde förr. Det är både på gott och ont.

Glöm Bingolotto och Svensktoppen. Idag lägger de flesta band ut sin musik på streaming sites och det gäller även för dansband som Sven-Ingvars. Det är dock positivt eftersom du kan lyssna vart du än befinner dig. Du måste bara ha ett konto på sajten i fråga och en internetuppkoppling. Normalt så betalar du en månadsavgift och får sedan tillgång till all musik.

Hitta gamla CD:s med Sven-Ingvars

Om du är mer för retro och den gamla stilen kan du även ge dig ut på jakt efter Sven-Ingvars musik i form av skivor. Det finns fortfarande många som säljer och samlar på sådant och det kan vara väldigt kul att ha. Kolla på nätet om det är någon som säljer i jakt på mer musik från det folkkära bandet.

Något som är positivt är det inte är så dyrt att köpa CD:s idag. Du kan alltså enkelt få till en liten samling hemma om du skulle önska det.