Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Sven Ingvars musik ett kulturarv med samlarvärde

Sven Ingvars musik ett kulturarv med samlarvärde

Man som spelar gitarr

Det finns knappast något svenskare än dansbandsmusik och många band har varit aktiva i många år. Ett exempel på detta är Sven Ingvars. Många av deras låtar har legat 1:a på topplistan och är välbekanta även för den yngre generationen. Sven Ingvars musik är verkligen något som kommer leva kvar i flera år framöver. Därför är det också värt att investera i.

Samla på deras musik

Om du är ett fan av Sven Ingvars musik kan du börja samla på deras CD:s och LP:s, Det är något alldeles speciellt att ha musiken i fysisk form och inte bara via en app på datorn. Då kan spela alla klassiska hits från Svensktoppen om och om igen. Några av deras kändaste hits inkluderar ”Jag ringer på fredag”, ”Sommar i Sverige” och ”Fröken Fräken”. Dessa kommer aldrig bli omoderna eller tråkiga att spela.

Det finns många svenska dansband som gjort avtryck på den svenska musikscenen tillsammans Sven Ingvars. Några exempel är Vikingarna, Streaplers och Lasse Stefanz. Det är alltså enkelt att skapa dig en stor samling med det bästa som Dansbandssverige har att erbjuda. Detta kan du mixa med nyare band och sångare.

Investera i Sven Ingvars musik

Om du vill investera i Sven Ingvars är det bäst att börja med musiken. När du har samlat alla plattor kan du gå vidare till andra samlarprylar. Det finns mycket du kan hitta begagnat på olika marknadsplatser. Det är bara du själv som vet hur mycket du har råd och plats med. Sven Ingvars har i alla fall ett samlarvärde och kan bli värt mycket i framtiden. Kanske är det något dina barn kan ärva?

Precis som många väljer att spara i indexfonder kan du också samla i musik och andra fysiska prylar. Vissa band kommer aldrig gå ur tiden och de svenska har en speciell plats i våra hjärtan. Det kan också vara roligt att ha en komplett samling som följer dig genom livet. Det ger mervärde på äldre dar.

Sven Ingvars genom åren

Faktum är att Sven Ingvars musik sträcker sig ända tillbaka till 50-talet. De tidiga plattorna kan vara väldigt svåra att hitta. Om du lyckas få tag i några sådana ska du hålla hårt i dem. Du vet aldrig hur mycket de kommer vara värda i framtiden. Det finns även en bok om bandet där du kan läsa mer om deras långa karriär.

Om du vill hitta mer material om Sven Ingvars är nätet en bra plats att börja. Här kan du också få kontakt med andra fans från hela vårt avlånga land.