Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Dansband i Sverige – musik som passar till sällskapsspel

Dansband i Sverige – musik som passar till sällskapsspel

  • av
En gitarr mot väggen

Det finns få saker som är så klassiskt svenskt som dansbandsmusiken. Det finns många dansband i Sverige som har hållit på i flera år och som är otroligt folkkära. Deras musik är inte bara perfekt när man ska ut och dansa utan även behaglig bakgrundsmusik. Du kan gärna sätta på det i bakgrunden för att skapa en trivsam stämning för dig och dina gäster.

Populära dansband

Det sägs att när dansbandsmusiken var som allra populärast fanns det cirka 800 dansband i Sverige. Idag finns det cirka 500 aktiva band. Du har alltså väldigt mycket att välja på när du ska skapa en spellista. Vi tycker så klart att du med fördel kan sätta på Sven Ingvars låtar . De har haft hela 55 låtar på Svensktoppen vilket i sig är grymt imponerade. En av dessa som passar bra till spelkvällen är klassikern Leende Guldbruna Ögon.

Ett annat populärt dansband som har fans i många åldrar är Arvingarna. De har också spelat tillsammans i flera år och har producerat mängder med hits. De är kanske mest kända för att ha vunnit Melodifestivalen med låten Eloise, en låt som de flesta med lätthet kan sjunga med i.

Lyssna på dansband i Sverige vid spelkvällen

Att arrangera en spelkväll är så mycket mer än att bara välja ut vilka spel som ska spelas. Du kanske även vill bjuda på lite god mat och spela musik i bakgrunden. Genom att skapa en spellista i förväg har du den biten avklarad. Du kan även låta dina gäster önska låtar och lägga till dessa efter hand. Dansband är perfekt som bakgrundsmusik eftersom det är behagligt att lyssna på och tar inte fokus från spelen.

Det funkar utmärkt att spela dansband medan ni diskuterar hur ni ska lägga upp spelkvällen. Först och främst bör alla vara införstådda med reglerna för de spel ni ska spela. Alla kanske till exempel inte är bekanta med UNO regler vilket brukar vara en klassiker på spelkvällar. Det finns även flera olika varianter av UNO som ni kan testa på.

Upptäck nya dansband i Sverige

De flesta Dansband i Sverige är välkända och har spelat väldigt länge tillsammans. Men det dyker även upp nya och spännande dansband som är redo att ta över tronen. Dessa kan du också lägga till i din spellista för att få lite omväxling. Donnez är ett exempel på ett dansband som har flera miljoner spelningar på sociala medier och Spotify.

Det kommer alltså inte vara några problem att hitta dansbandslåtar till spelkvällen. Lyssna ut några favoriter i förväg och lägg dem i en spellista som du sparar till kvällen.